lauantai 29. toukokuuta 2010

Äidin A-luokan reissu Nizzaan 11.-15.5.2010

Kauan ajatuksissa ollut äidin oma lomareissu toteutui vihdoin nyt toukokuussa. Marian kanssa äkkiseltään viritetty Nizzan reissu oli kokonaisuudessaan aivan mahtava. Ei tarvinnut suunnitella ruoka-aikoja eikä muitakaan aikatauluja ;) Sai mennä sinne minne nokka näyttää ja elää fiilisten mukaan. Legendaarikseksi sloganiksi muodostui "kyl se niin turkoosii o... " ( merivesi meinaan ) Sitä jaksaa joka kerta hämmästellä Nizzan rannalla :)
Tässä muutamia vanhalla kameralla ja kännykällä napsittuja kuvia. Ilma siellä oli kesäinen, mutta melko tuulinen. Yhtenä iltapäivänä ukkonen kävi kääntymässä.

Promenade des Anglais illansuussa

Nizzan satamaSatamassa muutama ökyvene rivissä. Näitä okyjä puunataan, kiillotetaan, vahataan ja pestään päivittäin. Henkilökunta häärii aamusta iltaan siivousvehkeiden kanssa. Huvittavan näköistä, sillä veneet eivät suinkaan ole sen näköisiä, että siivousta tarvittaisiin...
Asunto näkyy tuolla kuvan oikeassa laidassa, kutakuinkin keskivaiheilla kuvaa :) Milläs siihen sais merkin?Vanhan kaupungin kujiaKyl se niin turkoosii o...


"Meriaamiainen" kämpillä


Iltainen näkymä asunnon parvekkeelta satamaan päin.

Edellisellä viikolla oli Nizzassa ollut melkoinen myrsky. Samanmoista ei ole kuulemma aikaisemmin nähty siellämain. Myrsky oli nostanut sellaisen aallokon, että rantakuppilat hiekkarannalla tuhoutuivat ja näitä kiviä nousi aaltojen mukana Promenade des Anglaisille. Rannan kivet jouduttiin "järjestelemään" uudelleen, Caterpillareilla riitti hommia. Meidän matkamme alussa ranta oli jo ihan hyvässä kuosissa.

Ja vielä kerran todettakoon, kyl se niin turkoosii o.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti